Genel Sorular — Bölüm 4 (Sorular 151–200)
Alman Tarihi: Nazi Dönemi, İkinci Dünya Savaşı, Savaş Sonrası
Soru 151
Deutsch: Wer baute die Mauer in Berlin?
Türkçe: Berlin'deki duvarı kim inşa etti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Großbritannien | Büyük Britanya |
| ○ | die Bundesrepublik Deutschland | Almanya Federal Cumhuriyeti |
| ✅ | die DDR | DDR (Doğu Almanya) |
| ○ | die USA | ABD |
📝 Açıklama: Doğru cevap: DDR (Doğu Almanya)
Soru 152
Deutsch: Wann waren die Nationalsozialisten mit Adolf Hitler in Deutschland an der Macht?
Türkçe: Nasyonal Sosyalistler Adolf Hitler ile Almanya'da ne zaman iktidardaydı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1918 bis 1923 | 1918-1923 |
| ○ | 1932 bis 1950 | 1932-1950 |
| ✅ | 1933 bis 1945 | 1933-1945 |
| ○ | 1945 bis 1989 | 1945-1989 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1933-1945
Soru 153
Deutsch: Was war am 8. Mai 1945?
Türkçe: 8 Mayıs 1945'te ne oldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Tod Adolf Hitlers | Adolf Hitler'in ölümü |
| ○ | Beginn des Berliner Mauerbaus | Berlin Duvarı'nın inşasının başlangıcı |
| ○ | Wahl von Konrad Adenauer zum Bundeskanzler | Konrad Adenauer'in şansölye seçilmesi |
| ✅ | Ende des Zweiten Weltkriegs in Europa | Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi
Soru 154
Deutsch: Wann war der Zweite Weltkrieg zu Ende?
Türkçe: İkinci Dünya Savaşı ne zaman sona erdi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1933 | 1933 |
| ✅ | 1945 | 1945 |
| ○ | 1949 | 1949 |
| ○ | 1961 | 1961 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1945
Soru 155
Deutsch: Wann waren die Nationalsozialisten in Deutschland an der Macht?
Türkçe: Nasyonal Sosyalistler Almanya'da ne zaman iktidardaydı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1888 bis 1918 | 1888-1918 |
| ○ | 1921 bis 1934 | 1921-1934 |
| ✅ | 1933 bis 1945 | 1933-1945 |
| ○ | 1949 bis 1963 | 1949-1963 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1933-1945
Soru 156
Deutsch: In welchem Jahr wurde Hitler Reichskanzler?
Türkçe: Hitler hangi yıl Reich Şansölyesi oldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1923 | 1923 |
| ○ | 1927 | 1927 |
| ✅ | 1933 | 1933 |
| ○ | 1936 | 1936 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1933
Soru 157
Deutsch: Die Nationalsozialisten mit Adolf Hitler errichteten 1933 in Deutschland …
Türkçe: Adolf Hitler ile Nasyonal Sosyalistler 1933'te Almanya'da … kurdu.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | eine Diktatur. | bir diktatörlük. |
| ○ | einen demokratischen Staat. | demokratik bir devlet. |
| ○ | eine Monarchie. | bir monarşi. |
| ○ | ein Fürstentum. | bir prenslik. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: bir diktatörlük.
Soru 158
Deutsch: Das „Dritte Reich" war eine …
Türkçe: 'Üçüncü Reich' bir … idi.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | Diktatur. | diktatörlüktü. |
| ○ | Demokratie. | demokrasiydi. |
| ○ | Monarchie. | monarşiydi. |
| ○ | Räterepublik. | konseyler cumhuriyetiydi. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: diktatörlüktü.
Soru 159
Deutsch: Was gab es in Deutschland nicht während der Zeit des Nationalsozialismus?
Türkçe: Nasyonal Sosyalizm döneminde Almanya'da ne yoktu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | freie Wahlen | serbest seçimler |
| ○ | Pressezensur | basın sansürü |
| ○ | willkürliche Verhaftungen | keyfi tutuklamalar |
| ○ | Verfolgung der Juden | Yahudilerin zulmü |
📝 Açıklama: Doğru cevap: serbest seçimler
Soru 160
Deutsch: Welcher Krieg dauerte von 1939 bis 1945?
Türkçe: 1939'dan 1945'e kadar hangi savaş sürdü?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | der Erste Weltkrieg | Birinci Dünya Savaşı |
| ✅ | der Zweite Weltkrieg | İkinci Dünya Savaşı |
| ○ | der Vietnamkrieg | Vietnam Savaşı |
| ○ | der Golfkrieg | Körfez Savaşı |
📝 Açıklama: Doğru cevap: İkinci Dünya Savaşı
Soru 161
Deutsch: Was kennzeichnete den NS-Staat? Eine Politik …
Türkçe: Nazi devletini ne karakterize etti? Bir … politikası
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | des staatlichen Rassismus | devlet ırkçılığı |
| ○ | der Meinungsfreiheit | ifade özgürlüğü |
| ○ | der allgemeinen Religionsfreiheit | genel din özgürlüğü |
| ○ | der Entwicklung der Demokratie | demokrasinin gelişimi |
📝 Açıklama: Doğru cevap: devlet ırkçılığı
Soru 162
Deutsch: Claus Schenk Graf von Stauffenberg wurde bekannt durch …
Türkçe: Claus Schenk Graf von Stauffenberg neyle tanındı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | eine Goldmedaille bei den Olympischen Spielen 1936. | 1936 Olimpiyatları'nda altın madalya |
| ○ | den Bau des Reichstagsgebäudes. | Reichstag binasının inşası |
| ○ | den Aufbau der Wehrmacht. | Wehrmacht'ın kurulması |
| ✅ | das Attentat auf Hitler am 20. Juli 1944. | 20 Temmuz 1944'te Hitler'e suikast girişimi |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 20 Temmuz 1944'te Hitler'e suikast girişimi
Soru 163
Deutsch: In welchem Jahr zerstörten die Nationalsozialisten Synagogen und jüdische Geschäfte in Deutschland?
Türkçe: Nasyonal Sosyalistler hangi yıl Almanya'da sinagogları ve Yahudi işyerlerini tahrip etti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1925 | 1925 |
| ○ | 1930 | 1930 |
| ✅ | 1938 | 1938 |
| ○ | 1945 | 1945 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1938
Soru 164
Deutsch: Was passierte am 9. November 1938 in Deutschland?
Türkçe: 9 Kasım 1938'de Almanya'da ne oldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Mit dem Angriff auf Polen beginnt der Zweite Weltkrieg. | Polonya'ya saldırıyla İkinci Dünya Savaşı başlar. |
| ○ | Die Nationalsozialisten verlieren eine Wahl und lösen den Reichstag auf. | Nasyonal Sosyalistler bir seçimi kaybeder ve Reichstag'ı feshederler. |
| ✅ | Jüdische Geschäfte und Synagogen werden durch Nationalsozialisten und ihre Anhänger zerstört. | Yahudi işyerleri ve sinagoglar Nasyonal Sosyalistler ve taraftarları tarafından tahrip edilir. |
| ○ | Hitler wird Reichspräsident und lässt alle Parteien verbieten. | Hitler Reich Başkanı olur ve tüm partileri yasaklatır. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Yahudi işyerleri ve sinagoglar Nasyonal Sosyalistler ve taraftarları tarafından tahrip edilir.
Soru 165
Deutsch: Wie hieß der erste Bundeskanzler der Bundesrepublik Deutschland?
Türkçe: Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ilk Federal Şansölyesi kimdi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | Konrad Adenauer | Konrad Adenauer |
| ○ | Kurt Georg Kiesinger | Kurt Georg Kiesinger |
| ○ | Helmut Schmidt | Helmut Schmidt |
| ○ | Willy Brandt | Willy Brandt |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Konrad Adenauer
Soru 166
Deutsch: Bei welchen Demonstrationen in Deutschland riefen die Menschen „Wir sind das Volk"?
Türkçe: Almanya'da hangi gösterilerde insanlar 'Biz halkız' diye bağırdı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | bei den Montagsdemonstrationen 1989 in der DDR | 1989'da DDR'deki Pazartesi Gösterileri'nde |
| ○ | beim Arbeiteraufstand 1953 in der DDR | 1953'te DDR'deki İşçi Ayaklanması'nda |
| ○ | bei den Demonstrationen 1968 in der Bundesrepublik Deutschland | 1968'de Almanya Federal Cumhuriyeti'ndeki gösterilerde |
| ○ | bei den Anti-Atomkraft-Demonstrationen 1985 in der Bundesrepublik Deutschland | 1985'te Almanya Federal Cumhuriyeti'ndeki nükleer karşıtı gösterilerde |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1989'da DDR'deki Pazartesi Gösterileri'nde
Soru 167
Deutsch: Welche Länder wurden nach dem Zweiten Weltkrieg in Deutschland als „Alliierte Besatzungsmächte" bezeichnet?
Türkçe: İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'da hangi ülkeler 'Müttefik İşgal Güçleri' olarak adlandırıldı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Sowjetunion, Großbritannien, Polen, Schweden | Sovyetler Birliği, Büyük Britanya, Polonya, İsveç |
| ○ | Frankreich, Sowjetunion, Italien, Japan | Fransa, Sovyetler Birliği, İtalya, Japonya |
| ○ | USA, Sowjetunion, Spanien, Portugal | ABD, Sovyetler Birliği, İspanya, Portekiz |
| ✅ | USA, Sowjetunion, Großbritannien, Frankreich | ABD, Sovyetler Birliği, Büyük Britanya, Fransa |
📝 Açıklama: Doğru cevap: ABD, Sovyetler Birliği, Büyük Britanya, Fransa
Soru 168
Deutsch: Welches Land war keine „Alliierte Besatzungsmacht" in Deutschland?
Türkçe: Almanya'da hangi ülke bir 'Müttefik İşgal Gücü' değildi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | USA | ABD |
| ○ | Sowjetunion | Sovyetler Birliği |
| ○ | Frankreich | Fransa |
| ✅ | Japan | Japonya |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Japonya
Soru 169
Deutsch: Wann wurde die Bundesrepublik Deutschland gegründet?
Türkçe: Almanya Federal Cumhuriyeti ne zaman kuruldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1939 | 1939 |
| ○ | 1945 | 1945 |
| ✅ | 1949 | 1949 |
| ○ | 1951 | 1951 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1949
Soru 170
Deutsch: Was gab es während der Zeit des Nationalsozialismus in Deutschland?
Türkçe: Nasyonal Sosyalizm döneminde Almanya'da ne vardı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | das Recht zur freien Entfaltung der Persönlichkeit | kişiliğin serbest gelişim hakkı |
| ○ | Pressefreiheit | basın özgürlüğü |
| ✅ | das Verbot von Parteien | partilerin yasaklanması |
| ○ | den Schutz der Menschenwürde | insan onurunun korunması |
📝 Açıklama: Doğru cevap: partilerin yasaklanması
Soru 171
Deutsch: Soziale Marktwirtschaft bedeutet, die Wirtschaft …
Türkçe: Sosyal piyasa ekonomisi, ekonominin … anlamına gelir.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | steuert sich allein nach Angebot und Nachfrage. | sadece arz ve talebe göre kendini yönettiği. |
| ○ | wird vom Staat geplant und gesteuert, Angebot und Nachfrage werden nicht berücksichtigt. | devlet tarafından planlandığı ve yönetildiği, arz ve talebin dikkate alınmadığı. |
| ○ | richtet sich nach der Nachfrage im Ausland. | yurt dışındaki talebe göre yönlendiği. |
| ✅ | richtet sich nach Angebot und Nachfrage, aber der Staat sorgt für einen sozialen Ausgleich. | arz ve talebe göre yönlendiği, ancak devletin sosyal dengeyi sağladığı. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: arz ve talebe göre yönlendiği, ancak devletin sosyal dengeyi sağladığı.
Soru 172
Deutsch: In welcher Besatzungszone wurde die DDR gegründet? In der …
Türkçe: DDR hangi işgal bölgesinde kuruldu? … işgal bölgesinde.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | amerikanischen Besatzungszone. | Amerikan |
| ○ | französischen Besatzungszone. | Fransız |
| ○ | britischen Besatzungszone. | İngiliz |
| ✅ | sowjetischen Besatzungszone. | Sovyet |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Sovyet
Soru 173
Deutsch: Die Bundesrepublik Deutschland ist ein Gründungsmitglied …
Türkçe: Almanya Federal Cumhuriyeti … kurucu üyesidir.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | des Nordatlantikpakts (NATO). | Kuzey Atlantik Paktı'nın (NATO). |
| ○ | der Vereinten Nationen (VN). | Birleşmiş Milletler'in (BM). |
| ✅ | der Europäischen Union (EU). | Avrupa Birliği'nin (AB). |
| ○ | des Warschauer Pakts. | Varşova Paktı'nın. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Avrupa Birliği'nin (AB).
Soru 174
Deutsch: Wann wurde die DDR gegründet?
Türkçe: DDR ne zaman kuruldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1947 | 1947 |
| ✅ | 1949 | 1949 |
| ○ | 1953 | 1953 |
| ○ | 1956 | 1956 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1949
Soru 175
Deutsch: Wie viele Besatzungszonen gab es in Deutschland nach dem Zweiten Weltkrieg?
Türkçe: İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'da kaç işgal bölgesi vardı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 3 | 3 |
| ✅ | 4 | 4 |
| ○ | 5 | 5 |
| ○ | 6 | 6 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 4
Soru 176
Deutsch: Wie waren die Besatzungszonen Deutschlands nach 1945 verteilt?

Türkçe: 1945'ten sonra Almanya'nın işgal bölgeleri nasıl dağıtılmıştı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1=Großbritannien, 2=Sowjetunion, 3=Frankreich, 4=USA | 1=Büyük Britanya, 2=Sovyetler Birliği, 3=Fransa, 4=ABD |
| ○ | 1=Sowjetunion, 2=Großbritannien, 3=USA, 4=Frankreich | 1=Sovyetler Birliği, 2=Büyük Britanya, 3=ABD, 4=Fransa |
| ✅ | 1=Großbritannien, 2=Sowjetunion, 3=USA, 4=Frankreich | 1=Büyük Britanya, 2=Sovyetler Birliği, 3=ABD, 4=Fransa |
| ○ | 1=Großbritannien, 2=USA, 3=Sowjetunion, 4=Frankreich | 1=Büyük Britanya, 2=ABD, 3=Sovyetler Birliği, 4=Fransa |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1=Büyük Britanya, 2=Sovyetler Birliği, 3=ABD, 4=Fransa
Soru 177
Deutsch: Welche deutsche Stadt wurde nach dem Zweiten Weltkrieg in vier Sektoren aufgeteilt?
Türkçe: İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra hangi Alman şehri dört sektöre bölündü?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | München | Münih |
| ✅ | Berlin | Berlin |
| ○ | Dresden | Dresden |
| ○ | Frankfurt/Oder | Frankfurt (Oder) |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Berlin
Soru 178
Deutsch: Vom Juni 1948 bis zum Mai 1949 wurden die Bürger und Bürgerinnen von West-Berlin durch eine Luftbrücke versorgt. Welcher Umstand war dafür verantwortlich?
Türkçe: Haziran 1948'den Mayıs 1949'a kadar Batı Berlinlilere bir hava köprüsüyle erzak sağlandı. Bunun nedeni neydi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Für Frankreich war eine Versorgung der West-Berliner Bevölkerung mit dem Flugzeug kostengünstiger. | Fransa için Batı Berlin halkını uçakla beslemek daha ucuzdu. |
| ○ | Die amerikanischen Soldaten / Soldatinnen hatten beim Landtransport Angst vor Überfällen. | Amerikan askerleri kara nakliyesinde saldırı korkusu yaşıyordu. |
| ○ | Für Großbritannien war die Versorgung über die Luftbrücke schneller. | Büyük Britanya için hava köprüsüyle erzak sağlamak daha hızlıydı. |
| ✅ | Die Sowjetunion unterbrach den gesamten Verkehr auf dem Landwege. | Sovyetler Birliği kara yolundaki tüm trafiği kesti. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Sovyetler Birliği kara yolundaki tüm trafiği kesti.
Soru 179
Deutsch: Wie endete der Zweite Weltkrieg in Europa offiziell?
Türkçe: Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı resmi olarak nasıl sona erdi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | mit dem Tod Adolf Hitlers | Adolf Hitler'in ölümüyle |
| ✅ | durch die bedingungslose Kapitulation Deutschlands | Almanya'nın koşulsuz teslimiyetiyle |
| ○ | mit dem Rückzug der Deutschen aus den besetzten Gebieten | Almanların işgal edilen bölgelerden çekilmesiyle |
| ○ | durch eine Revolution in Deutschland | Almanya'da bir devrimle |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Almanya'nın koşulsuz teslimiyetiyle
Soru 180
Deutsch: Der erste Bundeskanzler der Bundesrepublik Deutschland war …
Türkçe: Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ilk Federal Şansölyesi kimdi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Ludwig Erhard. | Ludwig Erhard. |
| ○ | Willy Brandt. | Willy Brandt. |
| ✅ | Konrad Adenauer. | Konrad Adenauer. |
| ○ | Gerhard Schröder. | Gerhard Schröder. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Konrad Adenauer.
Soru 181
Deutsch: Was wollte Willy Brandt mit seinem Kniefall 1970 im ehemaligen jüdischen Ghetto in Warschau ausdrücken?

Türkçe: Willy Brandt, 1970'te Varşova'daki eski Yahudi gettosunda diz çökerek ne ifade etmek istedi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Er hat sich den ehemaligen Alliierten unterworfen. | Eski müttefiklere boyun eğdi. |
| ✅ | Er bat Polen und die polnischen Juden um Vergebung. | Polonya ve Polonyalı Yahudilerden af diledi. |
| ○ | Er zeigte seine Demut vor dem Warschauer Pakt. | Varşova Paktı'na saygısını gösterdi. |
| ○ | Er sprach ein Gebet am Grab des Unbekannten Soldaten. | Bilinmeyen Askerin mezarında dua etti. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Polonya ve Polonyalı Yahudilerden af diledi.
Soru 182
Deutsch: Wie heißt das jüdische Gebetshaus?
Türkçe: Yahudi ibadethanesine ne denir?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Basilika | Bazilika |
| ○ | Moschee | Cami |
| ✅ | Synagoge | Sinagog |
| ○ | Kirche | Kilise |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Sinagog
Soru 183
Deutsch: Wann war in der Bundesrepublik Deutschland das „Wirtschaftswunder"?
Türkçe: Almanya Federal Cumhuriyeti'nde 'ekonomik mucize' ne zaman yaşandı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 40er Jahre | 1940'lar |
| ✅ | 50er Jahre | 1950'ler |
| ○ | 70er Jahre | 1970'ler |
| ○ | 80er Jahre | 1980'ler |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1950'ler
Soru 184
Deutsch: Auf welcher rechtlichen Grundlage wurde der Staat Israel gegründet?
Türkçe: İsrail devleti hangi hukuki temele dayanarak kuruldu?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | eine Resolution der Vereinten Nationen | Birleşmiş Milletler'in bir kararı |
| ○ | ein Beschluss des Zionistenkongresses | Siyonist Kongre'nin bir kararı |
| ○ | ein Vorschlag der Bundesregierung | Federal hükümetin bir önerisi |
| ○ | ein Vorschlag der UdSSR | SSCB'nin bir önerisi |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Birleşmiş Milletler'in bir kararı
Soru 185
Deutsch: Wofür stand der Ausdruck „Eiserner Vorhang"? Für die Abschottung …
Türkçe: 'Demir Perde' ifadesi neyi temsil ediyordu? … kapatılmasını.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | des Warschauer Pakts gegen den Westen. | Varşova Paktı'nın Batı'ya karşı |
| ○ | Norddeutschlands gegen Süddeutschland. | Kuzey Almanya'nın Güney Almanya'ya karşı |
| ○ | Nazi-Deutschlands gegen die Alliierten. | Nazi Almanyası'nın müttefiklere karşı |
| ○ | Europas gegen die USA. | Avrupa'nın ABD'ye karşı |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Varşova Paktı'nın Batı'ya karşı
Soru 186
Deutsch: Im Jahr 1953 gab es in der DDR einen Aufstand, an den lange Zeit in der Bundesrepublik Deutschland ein Feiertag erinnerte. Wann war das?
Türkçe: 1953'te DDR'de bir ayaklanma oldu ve Almanya Federal Cumhuriyeti'nde uzun süre bir tatille anıldı. Bu ne zamandı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1. Mai | 1 Mayıs |
| ✅ | 17. Juni | 17 Haziran |
| ○ | 20. Juli | 20 Temmuz |
| ○ | 9. November | 9 Kasım |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 17 Haziran
Soru 187
Deutsch: Welcher deutsche Staat hatte eine schwarz-rot-goldene Flagge mit Hammer, Zirkel und Ährenkranz?

Türkçe: Hangi Alman devletinin çekiç, pergel ve buğday başağı çelengi olan siyah-kırmızı-altın bayrağı vardı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Preußen | Prusya |
| ○ | Bundesrepublik Deutschland | Almanya Federal Cumhuriyeti |
| ✅ | DDR | DDR |
| ○ | „Drittes Reich" | 'Üçüncü Reich' |
📝 Açıklama: Doğru cevap: DDR
Soru 188
Deutsch: In welchem Jahr wurde die Mauer in Berlin gebaut?
Türkçe: Berlin Duvarı hangi yıl inşa edildi?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1953 | 1953 |
| ○ | 1956 | 1956 |
| ○ | 1959 | 1959 |
| ✅ | 1961 | 1961 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1961
Soru 189
Deutsch: Wann baute die DDR die Mauer in Berlin?
Türkçe: DDR Berlin Duvarı'nı ne zaman inşa etti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1919 | 1919 |
| ○ | 1933 | 1933 |
| ✅ | 1961 | 1961 |
| ○ | 1990 | 1990 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1961
Soru 190
Deutsch: Was bedeutet die Abkürzung DDR?
Türkçe: DDR kısaltması ne anlama gelir?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Dritter Deutscher Rundfunk | Üçüncü Alman Radyosu |
| ○ | Die Deutsche Republik | Alman Cumhuriyeti |
| ○ | Dritte Deutsche Republik | Üçüncü Alman Cumhuriyeti |
| ✅ | Deutsche Demokratische Republik | Alman Demokratik Cumhuriyeti |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Alman Demokratik Cumhuriyeti
Soru 191
Deutsch: Wann wurde die Mauer in Berlin für alle geöffnet?
Türkçe: Berlin Duvarı herkes için ne zaman açıldı?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | 1987 | 1987 |
| ✅ | 1989 | 1989 |
| ○ | 1992 | 1992 |
| ○ | 1995 | 1995 |
📝 Açıklama: Doğru cevap: 1989
Soru 192
Deutsch: Welches heutige deutsche Bundesland gehörte früher zum Gebiet der DDR?
Türkçe: Bugünkü hangi Alman eyaleti eskiden DDR bölgesine aitti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | Brandenburg | Brandenburg |
| ○ | Bayern | Bayern |
| ○ | Saarland | Saarland |
| ○ | Hessen | Hessen |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Brandenburg
Soru 193
Deutsch: Von 1961 bis 1989 war Berlin …
Türkçe: 1961'den 1989'a kadar Berlin …
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | ohne Bürgermeister. | belediye başkanı olmadan kaldı. |
| ○ | ein eigener Staat. | kendi başına bir devletti. |
| ✅ | durch eine Mauer geteilt. | bir duvarla ikiye bölünmüştü. |
| ○ | nur mit dem Flugzeug erreichbar. | sadece uçakla ulaşılabilirdi. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: bir duvarla ikiye bölünmüştü.
Soru 194
Deutsch: Am 3. Oktober feiert man in Deutschland den Tag der Deutschen …
Türkçe: 3 Ekim'de Almanya'da hangi gün kutlanır?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | Einheit. | Alman Birliği Günü. |
| ○ | Nation. | Alman Ulusu Günü. |
| ○ | Bundesländer. | Alman Eyaletleri Günü. |
| ○ | Städte. | Alman Şehirleri Günü. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Alman Birliği Günü.
Soru 195
Deutsch: Welches heutige deutsche Bundesland gehörte früher zum Gebiet der DDR?
Türkçe: Bugünkü hangi Alman eyaleti eskiden DDR bölgesine aitti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Hessen | Hessen |
| ✅ | Sachsen-Anhalt | Sachsen-Anhalt |
| ○ | Nordrhein-Westfalen | Kuzey Ren-Vestfalya |
| ○ | Saarland | Saarland |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Sachsen-Anhalt
Soru 196
Deutsch: Warum nennt man die Zeit im Herbst 1989 in der DDR „Die Wende"? In dieser Zeit veränderte sich die DDR politisch …
Türkçe: 1989 sonbaharındaki döneme DDR'de neden 'Die Wende' (Dönüşüm) denir? Bu dönemde DDR siyasi olarak …
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | von einer Diktatur zur Demokratie. | bir diktatörlükten demokrasiye dönüştü. |
| ○ | von einer liberalen Marktwirtschaft zum Sozialismus. | liberal bir piyasa ekonomisinden sosyalizme dönüştü. |
| ○ | von einer Monarchie zur Sozialdemokratie. | bir monarşiden sosyal demokrasiye dönüştü. |
| ○ | von einem religiösen Staat zu einem kommunistischen Staat. | dini bir devletten komünist bir devlete dönüştü. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: bir diktatörlükten demokrasiye dönüştü.
Soru 197
Deutsch: Welches heutige deutsche Bundesland gehörte früher zum Gebiet der DDR?
Türkçe: Bugünkü hangi Alman eyaleti eskiden DDR bölgesine aitti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ✅ | Thüringen | Thüringen |
| ○ | Hessen | Hessen |
| ○ | Bayern | Bayern |
| ○ | Bremen | Bremen |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Thüringen
Soru 198
Deutsch: Welches heutige deutsche Bundesland gehörte früher zum Gebiet der DDR?
Türkçe: Bugünkü hangi Alman eyaleti eskiden DDR bölgesine aitti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Bayern | Bayern |
| ○ | Niedersachsen | Niedersachsen |
| ✅ | Sachsen | Sachsen |
| ○ | Baden-Württemberg | Baden-Württemberg |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Sachsen
Soru 199
Deutsch: Mit der Abkürzung „Stasi" meinte man in der DDR …
Türkçe: DDR'de 'Stasi' kısaltmasıyla … kastediliyordu.
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | das Parlament. | parlamento. |
| ✅ | das Ministerium für Staatssicherheit. | Devlet Güvenliği Bakanlığı. |
| ○ | eine regierende Partei. | iktidardaki bir parti. |
| ○ | das Ministerium für Volksbildung. | Halk Eğitimi Bakanlığı. |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Devlet Güvenliği Bakanlığı.
Soru 200
Deutsch: Welches heutige deutsche Bundesland gehörte früher zum Gebiet der DDR?
Türkçe: Bugünkü hangi Alman eyaleti eskiden DDR bölgesine aitti?
| Deutsch | Türkçe | |
|---|---|---|
| ○ | Hessen | Hessen |
| ○ | Schleswig-Holstein | Schleswig-Holstein |
| ✅ | Mecklenburg-Vorpommern | Mecklenburg-Vorpommern |
| ○ | Saarland | Saarland |
📝 Açıklama: Doğru cevap: Mecklenburg-Vorpommern